Na een paar dagen met best veel regen was het vandaag de eerste mooie zomerdag van onze vakantie. Donderdag zijn we op de camping gebleven en hebben we ’s morgens in een lekker warme ruimte zitten lezen. Daar was het beter op temperatuur dan in de tent.

Vrijdag zijn we met de bus naar het centrum van Feldkirch geweest, wat vooral Hannah en Jonathan wel erg leuk vonden. Bij de VVV zijn we de V(orarlberg)-card wezen kopen, waarmee we de rest van de vakantie de bergliften kunnen gebruiken om het hogerop te zoeken, een paar overdekte zwembaden in kunnen als het nog een keer regenachtig zou zijn en nog wel meer. Uit de totaal 79 mogelijke uitstapjes van die V-card hebben we ’s avonds een selectie gemaakt, zodat we de komende dagen alleen daar nog uit hoeven te kiezen: wel zo makkelijk.

’s Middags scheen de zon de afgelopen dagen wel. Het was wel een beetje fris, maar uiteraard geen belemmering voor de oudste drie om te gaan zwemmen in het grote zwembad met meerdere glijbanen en zo.

Inmiddels hebben we de eerste echte wandeling in de bergen gemaakt. Bij het plaatsje Schnifis zijn we met de Seilbahn omhoog gegaan om te wandelen. Het was wel weer even wennen, maar best weer lekker om een beetje actief bezig te zijn. Hannah ging ook vol goede moed op pad (zie foto) en afgewisseld met af en toe een tijdje uitrusten in de rugdrager hield ze het aardig vol. Na een flinke klim en een wat makkelijkere afdaling was het bij het bergrestaurant tijd voor wat drinken met toebehoren, ofwel Oostenrijks gebak. Best lekker!

De afdaling hebben de dames met de Seilbahn gemaakt om daarna boodschappen te gaan doen. De jongens en ik zijn gaan lopen en doordat we een routebordje hadden gemist, hebben we wel tussen de 7 en 8 kilometer gelopen, waarvan een flink deel over smalle bergpaadjes. ’t Ging allemaal prima en de moeite leverde mooie uitzichten op. Aan het eind voelden we onze voeten wel.

Eenmaal terug op de camping was het uiteraard weer hoog tijd om te gaan zwemmen. Deze keer ging Hannah ook mee en die wist niet hoe snel ze haar zwempakje aan moest gaan doen (ja, dat doet het kleine bijdehandje bijna helemaal zelf!). Het weer uit het zwembad gaan leverde wel erg veel herrie op en het badderen daarna ook. Onder het eten werden haar oogjes wel heel zwaar en viel ze in slaap.